Η Ιερά Μονή Παναγίας Οδηγητρίας είναι κτισμένη σε μία μαγευτική και ταυτόχρονα επιβλητική τοποθεσία, καλουμένη από κατοίκους της περιοχής Λογκάκι, πλησίον του χωριού Τιθορέα.

001

Η Ιερά Μονή άρχισε νά κτίζεται, εκ θεμελίων, τό έτος 1996, μέ τίς άοκνες προσπάθειες τών Μοναχών, τόσο στόν σχεδιασμό καί τήν επίβλεψη τών εργασιών ανεγέρσεως τού κτιριακού συγκροτήματος τής Μονής, όσο καί μέ τήν άφθονη χειρωνακτική εργασία, όπου καί όποτε χρειαζόταν.

 DCIM\100MEDIA\DJI_0035.JPG

Η κτιριακή όμως δραστηριότητα της Μονής δεν σταματά εδώ, αφού τόσο μέσα στα κτίρια, όσο και έξω, γύρω από αυτά, διάσπαρτα στα κτήματα της Μονής, βρίσκονται πλήθος παρεκκλησίων που με την χάρη του Θεού φθάνουν σε αριθμό τα δεκαπέντε.

ΚΤΙΡΙΑ - ΚΑΘΟΛΙΚΟ

Η Ιερά Μονή σήμερα έχει να επιδείξει αξιοθαύμαστη και τεράστια οικοδομική πρόοδο. Το κτιριακό συγκρότημα μέχρι στιγμής περιλαμβάνει δύο πτέρυγες και το Καθολικό, δηλαδή τον κεντρικό μοναστηριακό Ιερό Ναό της Μονής, που τιμάται επ ̓ ονόματι της Κυρίας Θεοτόκου της Οδηγητρίας.

002

Την 1η Κυριακή του Οκτωβρίου η Ιερά Μονή πανηγυρίζει λαμπρώς την Έφορον, Προστάτιδαν και Οδηγόν αυτής, την Κυρίαν Θεοτόκον την Οδηγήτριαν.